Fri fragt over 750 kr.   |   1-3 dages levering  |   Fysioterapeutuddannede konsulenter

Sengecyklernes innovative koncept og funktioner hjælper sengeliggende patienter til en hurtigere og mere effektiv genoptræning på vej tilbage til en normal hverdag.

Hvad er en sengecykel?

Sengecyklen er en træningsterapi for sengeliggende patienter. Alt afhængig af modellen kan maskinen placeres enten foran eller ved siden af sengen, og kan dermed benyttes af den sengeliggende patient, der har brug for at styrke enten ben og/eller arme. Dette gælder både de svageste patienter såvel som de mere aktive. Sengecyklen kan fås til bentræning alene eller som kombi til ben- og armtræning. En indlæggelse på f.eks. en intensiv afdeling kan føre til immobilitet hos patienter grundet de mange timer i sengen, hvorfor sengecykler er særligt egnet til hospitaler og herunder komapatienter, patienter i respirator samt dialysepatienter, men også på plejehjem og i tidlig rehabilitering. Sengecyklen kan desuden også anvendes i eget hjem og er derfor også egnet til hjemmeplejen.

Sengecykler fra Reck MOTOmed

Proterapi tilbyder fire forskellige sengecykel-modeller fra Reck MOTOmed: Layson.L, Layson.LA, Letto2 bentræner og Letto2 ben- og armtræner, der hver især er fordelagtige at benytte til enten ben eller armtræning. Modellerne har forskellige funktioner men har alle tilfælles, at de er udstyret med banebrydende teknologi og er nemme at betjene. Maskinerne er designet til at gøre en travl hverdag med mange patienter nemmere samt mere effektiv for behandleren, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

 1. Reck MOTOmed Layson.L er en sengecykel til bentræning, der tilbyder motorstøttet og aktiv bentræning. Modellen har kun få betjeningselementer, der gør det både nemt og effektivt for plejepersonalet at behandle patienter. Layson.L har touch-display på 7”/18 cm, så programmerne nemt kan indstilles, gasdreven højdejustering og drejelige køreruller, så maskinen nemt kan flyttes rundt. Denne model er særlig effektiv hos dialysepatienter, da den hjælper til at forbedre filtreringen af urinsyre i blodet. Maskinen vejer 79 kg, har en maks. Sengehøjde på 105 cm og en maks. brugervægt på 135 kg. Læs mere om produktet og se billeder- og video her https://proterapi.dk/vare/reck-motomed-layson-l-bentraener/
 2. Reck MOTOmed Layson.LA tilbyder motorstøttet træning af ben eller arme. Modellen er intuitivt designet, som gør den nem for plejepersonalet at betjene. Layson.LA kan placeres ved sengen i tre forskellige positioner: forfra og fra enten højre eller venstre side. I intensivpleje og til tidlig mobilisering kan maskinen desuden bidrage til en væsentlig forbedring af patientens almentilstand. Layson.LA har ligesom Layson.L touch-display på 7”/18 cm, som gør sengecyklen mere brugervenlig. Maskinen vejer 86 kg, har en maks. Sengehøjde på 108 cm og en maks. Brugervægt på 135 kg. Læs mere om produktet og se billeder- og video her https://proterapi.dk/vare/reck-motomed-layson-la-ben-og-armtraener/
 3. Reck MOTOmed Letto2 bentræner giver en god, sikker og velfungerende terapi til patienter i stationær pleje. Denne model er, ligesom Layson.LA effektiv hos dialysepatienter og i hjemmeplejen. Letto2 er en effektiv maskine til at træne underekstremiteterne i en passiv, motorassisteret og aktiv tilstand fra hospitalssengen eller terapistolen. Maskinens store transporthjul gør den nemt at flytte rundt, og den kan via dens brugervenlige klikfunktion nemt fastgøres. Letto2 er udstyret med en stor 5,7” computerskærm med store knapper og farvesystem, der gør den nem at tilgå. Maskinen vejer 65 kg, har en maks. Brugervægt på 135 kg, og giver mulighed for at forudindstille en træning på 0-120 minutter. Læs mere om produktet og se billeder her https://proterapi.dk/vare/reck-motomed-letto2-bentraener/
 4. Reck MOTOmed Letto2 til ben- og armtræning er den eneste motoriserede bevægelsesterapimaskine til liggende patienter. Maskinen giver liggende patienter mulighed for en passiv, hjælpende og aktiv træning af både ben og arme. Modellen er designet så den nemt kan skiftes fra ben til armtræning, og er desuden udstyret med en hydraulisk højdejustering og en manuel knæbøjningsjustering. Letto2 har et drejeligt design, der gør det muligt at placere den fra tre forskellige sengesider. Læs mere om produktet og se billeder her https://proterapi.dk/vare/reck-motomed-letto2-ben-og-armtraener/

Tre fordele ved en sengecykel

 1. Recks MOTOmed sengecykler kan forkorte patienters liggetid i intensiv pleje, fordi maskinerne tilbyder bevægelses- og muskeloptræning for både bevidstløse og vågne patienter. Layson-modellerne understøtter desuden respirator-fravænning og hæmodialyse, hvilket også kan medvirke til kortere liggetider.
 2. Sengecyklerne kan påvirke et slagtilfældes påvirkning på kroppen, da patienten kan træne aktivt mod følgerne af immobiliteten og dermed bidrage positivt til rehabiliteringsprocessen. Statistik viser også, at bare 30 minutter MOTOmed bevægelsesterapi om ugen kan give store forbedringer af gangevnen for dissemineret sklerose.
 3. Recks MOTOmed sengecykler understøtter også flere små terapimål såsom at nedsætte spasticitet, modvirke træthed, styrke psyke samt generel træning af mavemuskler.

Tre terapimåder når du bruger Reck MOTOmeds sengecykler
Ved brug af Reck MOTOmeds sengecykler findes der tre forskellige terapimåder; passiv, assisteret og aktiv. Alle tre terapimåder kan anvendes i træningen uanset om det er siddende eller liggende træning.

 • Den passive terapimåde er en motordreven bevægelse, som især er egnet til regulering af muskeltonus, at løsne muskulaturen, reducere spastisk, opnå bevægelighed i leddene, bedre blodcirkulation og til mobilisering.
 • Den assisterede terapimåde har en servocykling-funktion, der gør overgangen fra passiv til aktiv træning nemmere. Denne funktion gør det muligt at få en aktiv træning, selvom patienten ikke har mange kræfter.
 • Den aktive terapimåde, MOTOmed Training, forstærker muskulaturen i ben, arme, mave, bækken, arme og overkrop med en bremsemodstand, der nemt kan justeres. Denne terapimåde forbedrer kredsløbet, udholdenhed og koordination.

Hvad koster en sengecykel?

 • Prisen på en sengecykel varierer alt afhængig af model og tilbehør. De følgende priser er derfor vejledende. Prisen på en Layson.L bentræner starter fra 61.500,- ekskl. Moms, og fra 73.000,- ekskl. Moms på en Layson.LA ben- og armtræner.
 • Letto2 bentræner starter på 70.300,- ekskl. Moms og på 74.572,- ekskl. Moms på Letto2 ben- og armtræner.

Vi anbefaler altid, at du kontakter en produktkonsulent for at høre nærmere om det specifikke produkt samt pris. Kom i kontakt med din produktkonsulent på telefon 43444200 eller på mail: pt@proterapi.dk

 

 

 

Loading...