Fri fragt over 750 kr.   |   1-3 dages levering  |   Fysioterapeutuddannede konsulenter

Ultralydsscanning er i mange tilfælde den billigste og hurtigste vej til at forbedre udbyttet af fysioterapi-undersøgelsen. Ultralydsscanning er et diagnosticeringsværktøj der gør, at behandleren nemt kan få et detaljeret billede af typen og omfanget af en given skade, så den mest optimale behandling straks kan iværksættes. Derudover er ultralydsscanning også effektivt til at vurdere effekten af det behandlingsforløb, som patienten er i gang med.

For patienterne betyder det hurtigere og mere præcise svar på undersøgelser og et mere smidigt og effektivt patientforløb, fordi ultralydsbillederne muliggør, mere præcise diagnoser. Viser scanningen en god effekt på skaden, har man som behandler, et begrundet grundlag for at fortsætte den fastlagte behandling, En scanning kan modsat også konkludere, at det er nødvendigt at sadle om og prøve en anden behandling, eller hjælpe med at afgøre om en patient skal henvises til en helt anden type behandling – f.eks. medicinsk eller kirurgisk.

De 3 største fordele ved ultralyd

  1. Hurtigere og mere præcise svar på undersøgelser
  2. Lettere vurdering effekten af behandlingsforløbene
  3. Nemmere afgørelse om en patient skal henvises til anden behandling

Hvad er ultralydsscanning?

Ultralyd er lydbølger, der sendes igennem huden og ned i det underliggende væv. Lydbølgerne pulserer med en frekvens, som sætter vævet i svingninger og derved øger temperaturen i vævet. Lydbølgerne kan nå markant dybere end almindelig varmebehandling. Ultralyd stimulerer ligeledes blodcirkulationen i vævet, som fremmer heling af væv osv.

Ultralydsscanning er et meget almindeligt diagnosticeringsværktøj inden for fysioterapien, hvor det ikke altid er nok at se og mærke udenpå kroppen for at forstå problemet. Med en ultralydsscanning man nemmere stille den specifikke diagnose. Ultralydsscanning er et vigtigt værktøj for både læger og fysioterapeuter der ønsker at danne sig et billede af hvad der sker inde i kroppen. Læger bruger bl.a. ultralydsscanning forbindelse med fosterdiagnostik, opdagelse af kræftsvulster, urologi og undersøgelse af muskler og led. Inden for fysioterapien benyttes ultralyd til behandling af betændelsestilstande og fjernelse kalkaflejringer i sener og muskler. Fokuseret ultralyd bruges også af nyrestensknusere (lithotripter), som pulveriserer nyre- eller galdesten, hvorved et operativt indgreb kan undgås.

Ingen markante bivirkninger forbundet med ultralydsbehandling

Der er ingen kendte risici eller bivirkninger ved en ultralydsscanning. Ultralydsscanning har været anvendt i over 30 år, bl. a. til undersøgelse af gravide, uden at der har været påvist bivirkninger på mennesker.

Hos Proterapi, har vi mere end 20 års erfaring med ultralydsapparater af høj kvalitet. Se det store udvalg af ultralydsscannere her.

Har du først investeret i en ultralydsscanner, skal værdien naturligvis maksimere ved at forbedre patientplejen. Du er altid velkommen til at booke et uforpligtende møde med en af vores dygtige konsulenter, som alle er uddannede fysioterapeuter. De er samtidig produktspecialister og kan vise hvordan ultralydsudstyret virker, samt give sparring ift. optimering af patientforløb.

Loading...